Често задавани въпроси при наем на автомобил

Ако искам да ескалирам оплакването си


В Avis ние приемаме обслужването на клиенти сериозно и затова участваме в комисията за решаване на спорове с Рент а Кар компании към EC (ECRCS). Комисията независимо разглежда спорове, без допълнителни разходи за клиентите. Надяваме се, че отговаряме на Вашите запитвания по начин, който Ви удовлетворява. Въпреки това, ако все още сте недоволни от нашия отговор, може да ни помолите да отнесем спора към ECRCS. Алтернативно, може да отнесете спора към ECRCS и в рамките на 30 дни ще получите отговор от тях.
Общи условия на договор за отдаване под наем

Тези условия не са обвързващи и не представляват самия договор за отдаване под наем. Вие все още сте задължени да прочетете пълните правила и условия в оригиналния договор.

Обвързване: Чрез подписване на договора за отдаване под наем Вие се съгласявате да наемете автомобил от Avis България и да бъдете отговорен за автомобила и останалите наети по договор услуги, до връщането им на представителя на Avis България. Ваша отговорност е да върнете автомобила в същото състояние, в което сте го наели.

Щети: Вие сте отговорни за щети – от доказана техническа неизправност на автомобила – до щети, които не са били забелязани при наемането на автомобила. Вие поемате отговорност за стойността на ремонта на тези щети. Сумата, до която сте отговорни, ще бъде ограничена до стойността на отговорността ви за автомобила, върху която сте се съгласили в договора.

Връщане в извънработно време: В случай, че решите да върнете автомобила в извънработно време, ще бъдете отговорен за него, докато той не бъде огледан от служител на компанията. Съветваме Ви да направите щателна проверка на автомобила и при възможност да направите и снимки. Винаги паркирайте превозното средство на безопасно и позволено място.

Съветваме Ви да се уверите, че автомобилът е проверен от служител на Avis България, за да има двустранно съгласие върху състоянието му.

Нарушения на Закона за движение по пътищата: Вие сте отговорни за всякакви нарушения на закона за движение по пътищата, включително глоби за паркиране и глоби за превишена скорост, докато превозното средство е било използвано от Вас. Освен глобата, може да Ви бъде начислена и административна такса. Начинът, по който пътните глоби са начислявани и администрирани, зависи от вида на глобата и страната, в която са били извършени нарушенията.

Избор на зареждане: Ще можете да избирате с какво налично количество гориво да върнете наетия автомобил. Това ще Ви бъде обяснено при самото наемане на aвтомобила.

Трябва да върнете превозното средство с резервоар, пълен според горното съгласие и да се уверите, че е зареден с правилния тип гориво. В противен случай ще Ви бъдат начислени последващи глоби.

Допълнителни шофьори: Единствено шофьор(и), които са включeни в договора за наем, са оторизирани да управляват автомобила. Вие сте длъжни да се уверите, че никой друг освен тях не управлява превозното средство.

Връщане: Вие сте длъжни да върнете автомобила на уговореното място, в уговореното време, освен ако не сте направили допълнително уговорки със служител на Avis България. В противен случай ще Ви бъдат начислени допълнителни такси, посочени в договора за наем.

Договор за отдаване под наем: Моля, уверете се, че разбирате общите условия на договора. При възникване на неяснота трябва да се обърнете към служител на компанията.

Ръководство за наем на европейския потребител: Подробна информация относно целия процес по наемане може да бъде открита в приложения документ (Guide to Renting 3.3)

Оплаквания: Допълнителна информация относно целия процес по наемане, включително и как да се оплачете в случай, че не сте напълно доволен, може да бъде открита в приложения документ (Guide to Renting 3.3 BG)

Draft guide to renting 3.3 BG.pdf