Автомобили под наем новини

Бизнесът с коли под наем е както преди след смущенията от вулканична пепелЗа автомобили под наем беше трудно да се говори особенно по време на смущенията, причинени от пепелта на Вулкана миналия месец. Аvis автомобили под наем въведе редица инициативи за съдействие на своите клиенти в затруднено положение в цяла Европа, чрез подържайки нашите цени ниски до колкото е възможно. По време на този период се опитахме да подържаме нашата такса за еднопосочен наем както в стандартните тарифи. Временно премахнахме таксуването за еднопосочни наеми и направихме редица тактически предложения, за да помогнем на нашите клиенти и да преминем през тези трудни времена за всеки един от нас и нашата дейност.

Сега положението е стабилизирано и пътуването в Европа се завръща към нормалното. Ние, Аvis България отново въвеждаме нашите такси при канселиране или не-канселиране на резервации. За повече информация относно тези такси, прочетете нашите Правила и условия за наем на автомобил.
Avis коли под наем обяснява таксуването на еднопосочни наеми между различните страни
След прекъсване поради затварянето на европейското въздушно пространство някои от нашите клиенти поискаха да наемат автомобили с връщане в друга страна. Налице са няколко коментара за нивата на таксите при тези наеми, както и някои неоснователни обвиненията за забогатяване. Искахме да поставим ясен отговор на този въпрос, който да обяснява защо Avis налагат тези такси.


Като клиент, а не като служители на Avis, ние разбираме, че срещу такса от € 1,000 + цената за един или два дни наем може първоначално да изглежда прекалено високо, ако не и скандално. Въпреки това, когато се вгледате в разходите за еднопосочен наем на съответната компанияа нещата се променят и Вие ще можете доста бързо да разберете нашата позиция.


Първо, при много от тези наеми на автомобили обикновено се изминава значителен пробег. Имайте предвид, че ние обикновено, очакваме автомобила да направи до около 200 км на ден, докато тези еднопосочни пътувания могат лесно да достигнат до 1 500 км - плюс 1 500 км при връщането на автомобла. Поради това "един ден" под наем използва почти целия пробег разпределен за един месец! В зависимост от типа автомобил, това може да бъде € 400 - 600 разходи към нас и ние ще трябва да използваме автомобила един месец по-малко или да върнем автомобила на производителя един месец по-рано.


На второ място, ние не сме подготвени да се справим с толкова голям обем на тези наеми и обикновено се налага шофьор да прибере автомобила. Ако приемем, че това отнема средно три дни това означава още € 600 към разходите ни. Не трябва да забравяме, че трябва да се предвидят разходи за гориво, магистрални такси, хотел и храна за шофьорът, както и самолетен билет, което като цяло може да надвишава € 800.


На последно място, трябва да се вземат предвид алтернативната цена на вероятните пропуснати наеми. Докато автомобила е неочаквано оставен в друга страна , което отново може да оскъпи наема със стотици евро от изгубени ползи.


След като са разбрали съвсем реалните и значителни разходи, направени от нас, клиентите с които сме говорили за това през последните няколко седмици са признали, че Avis действа разумно и прилага правилно тези такси, което не се вижда на пръв поглед. В действителност в много от случаите ние ще приключим със загуба на пари по тези наеми.


Надяваме се, че това обяснение помага за разбиране на ситуацията, и ние ще се радваме да отговорим на всички допълнителни въпроси.