Карти за гориво

Предимства и недостатъци на картите за гориво


Когато използвате Оперативен лизинг от Avis България, Вие може да се възползвате от редица предимства. Картите за гориво са специална услуга, която често оставя на по-заден план при избора на параметрите за оперативен лизинг.


Най-важните предимства, които може да изброим са:

 • Оперативен лизинг горивоИзползване на нашите търговски отстъпки при покупката на горива;
 • Безкасово заплащане за гориво и други стоки по бензиностанциите;
 • Намаляване разходите за гориво и консумативи за Вашите автомобили;
 • Улеснен процес по осчетоводяване на разходите за гориво и консумативи;
 • Използване на специализиран софтуeр, който дава възможност за различни справки и може да бъде използван за следене срещу злоупотреби;
 • Използване на отложено плащане – фактурата излиза на определена дата в месеца и може да бъде платена в определен срок. Може да се разглежда като вид кредитиране за Вашата фирма.

Недостатъци на картите за гориво са:
 • Картите могат да се използват само за един доставчик. Работата с два или повече доставчика е по-неизгодно и по-сложно за обработка;
 • Възможно е да трябва да оставите допълнителна гаранция за работа с допълнителен доставчик.

Един от най-важните въпроси, на който трябва да си отговорите, когато решавате дали да използвате тази услуга за оперативен лизинг – има ли нужда фирмата да използва карти за гориво!

Картите за гориво са удобно средство за разплащане както за фирми с огромни автопаркове, така и за малки фирми, които разполагат с не-повече от 5 или 10 автомобила. Картите за гориво предимно се предпочитат от транспортни, дистрибуторски и строителни фирми. Когато използвате карта за гориво, не се притеснявате дали разполагате с достатъчно пари в брой, за да заредите и да продължите своята дейност. Няма нужда да подържате голямо количество пари в брой в касата на фирмата или във всеки един служител със служебен автомобил. В основата си, картите се доближават до кредитните карти, които притежават известен лимит, но сте ограничени да ги използвате за точно определни стоки и/или горива.

Възможно е картите да бъдат сведени до използването им само за един автомобил, което силно намаля риска от злоупотреби с гориво. От друга страна, ако Ви се наложи да използвате картата за друг/нов автомобил, няма да имате право да го заредите.

Ако Вие сте избрали опцията карти за гориво към оперативен лизинг, Вие ще получите достъп до софтуер, чрез който бързо и лесно, от всяка точка на света да проверявате къде е зареждано с точно определена карта или карти. Всичко, от което имате нужда е връзка с интернет.


Ако имате въпроси, екипа на Avis автомобили под наем ще се радва да отговори!

  Avis Рент а Кар
  Бул. Хр. Колумб 43
  София 1592
  Телефон: +359 2 826 11 00
  +359 2 827 11 00
  E-mail: reservations@avis.bg